AKO ZVLÁDNUŤ NÁSTUP DO ŠKOLY V POHODE A S ÚSMEVOM

Ešte nedávno to bolo vaše malé bábätko a teraz sa už nemôže dočkať, kedy nastúpi do prvej triedy? Polovica prázdnin je za nami a tak je táto téma určite aktuálna pre mnohých z vás. Nástup do školy je dôležitým míľnikom v živote detí i rodičov. Vášho prváčika totiž čakajú v nasledujúcich mesiacoch udalosti, ktoré zažije prvýkrát. Prvýkrát si na chrbát nasadí vysnívanú aktovku a vkročí do novej triedy, do neznámeho kolektívu detí. Za pár mesiacov si prvýkrát prečíta svoju prvú knižku. A než sa nazdáte, dostane svoje prvé vysvedčenie za svoju celoročnú prácu.

Posledný mesiac prázdnin väčšinou utečie ako voda, preto je najvyšší čas začať s prípravami. Prinášame vám 5 tipov, ako ich zvládnuť v pohode a bez stresu.

Podrobný nákupný zoznam je základom úspechu

Určite ste zo školy dostali zoznam toho, čo bude váš prváčik potrebovať. Určite to bude aktovka, dosky na zošity, prezúvky, peračník s obľúbenou postavičkou či zvieratkom, kvalitná fľaša na pitie, box na desiatu a poriadna zásoba farbičiek. Ďalšie veci upresňuje konkrétne škola často až prvý školský deň. Zamyslite sa aj nad tým, aké krúžky bude vaše dieťa od septembra navštevovať, a čo k tomu bude potrebovať. Pre deti je veľmi dôležité, aby sa venovali činnostiam, ktoré majú rady. Máte doma športového nadšenca a hodil by sa mu praktický batôžtek, kam schová všetko potrebné, keď vyrazí na tréning? Napíšte si podrobný zoznam a všetko nakúpte s dostatočným predstihom. V dnešnej dobe e-shopov nie je nič jednoduchšie, než všetko zaobstarať z pohodlia domova, ušetrený čas môžete s deťmi využiť, napríklad, na výlet s rodinou. Na našom e-shope sa neustále snažíme rozširovať ponuku tak, aby ste všetko potrebné nakúpili na jednom mieste. Nájdete u nás školské potreby, aktovky aj batôžky pre voľný čas.

Aktovku vyberte spoločne s deťmi

Kvalitná a pohodlná aktovka je bez pochýb najdôležitejšou vecou, ktorú budete svojmu školákovi kupovať. Strávili ste hodiny surfovaním na internete a stále neviete, akú vybrať? Máme pre vás dôležitú radu. Vy sa zamerajte na kvalitu a deti nechajte vybrať si takú, aká sa im bude páčiť. Miluje vaša dcérka morské panny a všetko, čo sa blyští? Chlapec trávi celé popoludnie na ihrisku s futbalovou loptou? Doprajte im tú radosť a vyberte im aktovku s obľúbeným motívom. Naša ponuka je široká, takže si vyberie naozaj každý. Dnes sú u detí veľmi obľúbené niekoľkodielne sety, v ktorých všetky školské potreby môžu zladiť do jedného motívu. Doprajte im tú radosť a vyberte s deťmi to, čo sa im páči. Navyše tieto sety kúpite za zvýhodnenú cenu. Na svoju prvú aktovku budú deti za pár rokov nostalgicky spomínať, je to symbol ďalšieho míľnika v ich živote – nástupu do školy, tak nech sú s ňou maximálne spokojné. Aby sme vám ušetrili čas, spísali sme, čím by ste sa pri výbere aktovky mali riadiť.

Nezabudnite brať do úvahy aj to, že čo človek, to originál a každé dieťa má iný typ postavy. Myslíme aj na deti menšieho vzrastu, ktorým bežné aktovky často nesedia a deti v nich doslova plávajú. Práve pre drobnejšie a menšie deti máme rad Premium Light – vďaka použitiu odľahčených materiálov vážia batohy z tohto radu len 900 g. Batohy z radu Premium potom spoľahlivo odprevadia deti do prvej aj druhej triedy, ocenia ich najmä deti vyššej postavy.

Pripraveným šťastie praje

Snažte sa deťom cez prázdniny dopriať odpočinok, po roku povinností si to zaslúžia. Samotné dieťa sa potrebuje vysporiadať s novou životnou situáciou a prázdniny sú na to ideálnou dobou. Najlepšie je však aspoň dva týždne pred začiatkom školského roka nabehnúť na režim podobný tomu, ktorý nastane s nástupom do školy. Dodržujte včasnú večierku, nech potom dieťa nie je unavené z skorého vstávania, od ktorého si odvyklo. Prázdniny sú tiež ideálne na prispôsobenie detskej izby na nástup do školy. Dieťa určite bude potrebovať písací stôl, pohodlnú ergonomickú stoličku a dostatok svetla na učenie. Zapojte deti, vytrieďte veci a hračky, ktoré sú v izbičke dlhodobo nevyužité, a vytvorte vášmu prváčikovi miesto, kde bude mať pokoj a ideálne podmienky na domáce úlohy.

Hovorte s dieťaťom

Rozprávajte sa doma o tom, čo ho čaká. Dieťa si ešte nedokáže predstaviť, že nástup do školy je zmenou trvalou a nevratnou. Že sa nedá skončiť, keď ho to prestane baviť. Vysvetlite mu rozdiely medzi školou a škôlkou aj to, že ako školák bude mať určitú zodpovednosť. Motivujte ho. Napríklad tým, že si o pár mesiacov môže prečítať svoju prvú knižku. Úplne sám! A babičkám môže napísať novoročné priania.

Trpezlivosť ruže prináša

Vaše dieťa bude počas prvých mesiacov v škole potrebovať vašu podporu viac ako inokedy. Buďte tu preňho, podporujte ho, buďte trpezliví. Počas prvého roka sa naučia toľko nových vecí! Akonáhle nastúpi do školy, je dôležité, aby ste vaše dieťa s nikým neporovnávali. Ani so starším súrodencom, ani s kamarátom z triedy. Každý má svoje tempo a každý je šikovný na niečo iné, veď to platí aj o nás dospelých. Verte, že úsilie a trpezlivosť, ktorú deťom v prvej triede venujete, sa vám potom vráti v podobe toho, že sa dieťa do školy bude tešiť a samotné učenie ho bude baviť.

Sme v tom spolu

Keď deti zasadnú v septembri do lavíc a tí najmenší sa tam posadia prvýkrát, verte, že v tom budeme s vami. Budeme myslieť na nervóznych a dojatých rodičov i na natešených prváčikov, ktorí zrazu so svojou novou aktovkou na chrbte vyzerajú tak veľkí.

Do našich výrobkov dávame srdce, každý jeden z nás. Naším želaním je, aby vám naše produkty robili radosť. Aby vás sprevádzali počas školských rokov, dobre sa nosili a boli deťom dobrým parťákom.

Zo srdca vám želáme úspešný školský rok 2021/2022 a veríme, že tentoraz deti budú môcť chodiť do škôl, stretávať sa s kamarátmi a zažívať všetky dobrodružstvá so školou spojené.