7 VECÍ BEZ KTORÝCH SE VÁŠ PRVÁČIK V ŠKOLE NEZAOBÍDE

 

Zápis do školy už máte určite za sebou, a tak vás teraz čaká tá najpríjemnejšia časť súvisiaca s nástupom do školy. Zaobstarať tie správne školské pomôcky. Výber prvej aktovky, peračníka a ďalšej školskej výbavy je pre deti veľké dobrodružstvo, na ktoré sa teší. Zapojte ich do výberu a pustite sa do toho spoločne. Prinášame vám 7 tipov na výbavu, bez ktorej sa váš prváčik v škole nezaobíde.

1. Školská aktovka

Aby detský chrbát nebol pod ťarchou učenia zaťažovaný a deťom sa aktovka dobre nosila, musí byť naozaj ľahká, s vystuženou a anatomicky tvarovanou chrbtovou časťou. Samozrejmosťou sú nastaviteľné popruhy, ktoré sa prispôsobia výške postavy a hrudný popruh pre väčšie pohodlie a rozloženie váhy. Čo sa týka praktickosti, určite oceníte, ak bude aktovka sama stáť, bude z umývateľného a nepremokavého materiálu s dostatkom reflexných prvkov kvôli bezpečnosti. Značka ideál je, ak aktovku schválil fyzioterapeut. A kde takú aktovku v dnešnej obrovskej ponuke nájsť? No predsa u Oxybag, táto česká značka sprevádza do školy tisíce detí už niekoľko rokov a ich aktovky všetky spomínané body spĺňajú. Vy aj deti oceníte, že sú aktovky naozaj ľahké a nevážia ani jeden kilogram. Navyše si celú školskú výbavu môžete zladiť do jedného motívu. Praje si aktovku s jednorožcom alebo dinosaurom? Nech sa vám detské priania zdajú akokoľvek výstredné, splňte im ich. Pre malého školáka musí byť aktovka predovšetkým krásna, nech ju nosí s radosťou. Na tú prvú sa skrátka nezabúda, a tak sa nie nadarmo hovorí, že rodičia by mali pátrať po kvalite a na deťoch by ste potom mali nechať samotný motív.

 

2. Peračník

Voľte dostatočne priestranný peračník, v ktorom sa bude dieťa dobre orientovať a každá písacia potreba bude mať svoje miesto. Väčšina rodičov školopovinných detí sa zhodne na tom, že v prvej triede úplne stačí peračník jednoposchodový, ktorý v aktovke nezaberie príliš miesta, zároveň sa do neho ale zmestí všetko, čo prváčik potrebuje. Čo sa písacích potrieb týka, na začiatok úplne postačia kvalitné farbičky, ceruzka a guma, nič viac malý školák v škole prvé týždne potrebovať nebude.

3. Box na zošity

Dosky na zošity a učebnice sú nepochybne jednou z najvychytanejších školských potrieb. Už žiadne rozhádzané zošity vo vnútri aktovky. Boxy na zošity vášmu dieťaťu pomôžu v lepšej orientácii a navyše nemusíte pri školských pomôckach riešiť ohnuté rohy a pokrčené stránky.

4. Fľaše na pitie

Dodržiavať pitný režim je dôležité v každom veku. Vyberte teda svojmu školákovi vhodnú fľašu, nech má pitie neustále po ruke. Práve nedostatočný príjem tekutín vedie často k únave. Deti majú väčšinou na práci tisíc vecí a piť jednoducho zabúdajú. Ideálna fľaša nielen do školy je vyrobená z kvalitného a zdravotne nezávadného plastu, neobsahuje BPA ani ftaláty. Pri každodennom zhone potom určite oceníte, keď sa dá umývať v umývačke a dobre sa čistí.

5. Box na desiatu

Časom, kedy sa desiata balila do servítky alebo igelitového vrecka, už dávno odzvonilo. Nevyhnutnou súčasťou školskej výbavy je desiatový box, ideálne ak je vo vnútri rozdelený vnútornou prepážkou, aby všetko zostalo na svojom mieste. Boxy potom môžete využiť aj na krúžky, rodinné výlety alebo dovolenku.

6. Vrecko na prezúvky

Niektoré školy ich vyžadujú, iné nie, každopádne vrecko na prezúvky sa dá využiť na množstvo spôsobov. Na uloženie prezuviek alebo cvičebného úboru, neskôr napríklad na plávanie. Deti ho však môžu nosiť aj namiesto batohu. Obzvlášť v letných mesiacoch je to najpohodlnejší a najpraktickejší variant, kam si zbaliť pitie, niečo pod zub a hurá von za kamarátmi.

7. Kufrík

Pre deti sú praktickou pomôckou na uskladnenie všetkých výtvarných potrieb alebo na školských pomôcok, ktoré sa nezmestia do aktovky. Kufríky navyše určite využijete aj doma ako úložný priestor pre všetky drobné hračky. Zároveň slúži aj ako pekná dekorácia do detskej izby. Všetky vyššie zmienené školské potreby môžete v pokoji a pohodlí domova nakúpiť na e-shope českého výrobcu Oxybag. So svojou širokou ponukou sa dlhodobo drží na pozícii jednotky nielen na českom trhu. Rodičia ocenia kvalitu produktov a deti zase veľký výber. Chcete svojim ratolestiam kúpiť celú školskú výbavu zladenú do jedného motívu? Žiadny problém. Pre prváčikov ako jediní ponúka osemdielne školské sety, ktoré nakúpite za zvýhodnenú cenu s dopravou zadarmo.